Stadsmuseum Hasselt

Stadsmuseum Hasselt

Kunst & Cultuur

Benieuwd naar de Hasseltse geschiedenis?

In het stadsmuseum kom je alles te weten over de historie van deze boeiende provinciehoofdstad.

In 2023 onderging de verlichting van het stadsmuseum een upgrade om u tegen te zeggen. Alle verlichting werd omgezet naar intelligent gestuurde kwalitatieve LED verlichting van het Duitse Hoffmeister.

De verlichting in het museum is opgebouwd uit modulaire gependelde structuren. Deze structuren integreren verschillende technieken: indirecte algemene verlichting, directe accentverlichting voor de collecties, aanwezigheidsdetectie en geluid.

De verlichting is individueel regelbaar en wordt gestuurd op basis van aanwezigheidsdetectoren. Op die manier hebben de scenografen volledige ontwerpvrijheid wat betreft belichting van de collecties en brandt het licht enkel wanneer er effectief bezoekers zijn.

Op die manier wordt de collectie op een juiste manier belicht en wordt energie maximaal bespaard.

 

Ook de noodverlichting werd volledig aangepakt. Alle noodverlichtingstoestellen werden vervangen door nieuwe toestellen met supercapacitoren van het Finse Teknoware.

Resultaat? Tot 20 jaar zonder onderhoud.

Deze noodverlichtingstoestellen hebben immers geen vervuilende Lithium batterijen die om de 5 jaar vervangen en gerecycleerd moeten worden.

Hasselt, 2023

Ontwerp: Wethink & Fosfari

Installatie: Equans

Fotografie: Jim Van Loo

Terug naar overzicht